Zoete aardappel van de barbecue

Zoete aardappel van de barbecue een (h)eerlijk bijgerecht bij je spiesjes en vis van de barbecue. Bekijk dit lekkere bijgerecht hier >

Ingrediënten zoete aardappel van de barbecue

(Voor ongeveer 4 personen)zoete-aardappel-barbecue

✓ 500 gram zoete aardappel
✓ 2 tl olijfolie
✓ 1 tl komijnkruiden, oregano, paprikapoeder, chilipoeder
✓ 1 teentje knoflook
✓ Peper & zout
✓ Snufje rozemarijn

 

Bereiding zoete aardappel van de barbecue

Snijd de zoete aardappel in flinke blokken en kook deze voor ongeveer 20 minuten. Vul een boterhamzakje met de olie en kruiden. Voeg hier de zoete aardappel aan toe en schud het geheel, totdat de aardappeltjes bedekt

Zorg ervoor dat de barbecue warm is en scheur ondertussen een stuk aluminiumfolie af. Leg de gekruide zoete aardappelpartjes hierop en het gesneden teentje knoflook eraan toe. Vorm het geheel tot een ‘bootje’ zodat de groenten er aan de zijkant niet uitvallen. Laat het geheel 10 tot 15 minuten garen en serveer de zoete aardappeltjes. Na het serveren bestrooi je ze met wat (verse) rozemarijn ét voila 🙂

Tip: Serveer met een stokbroodje aioli en kipspiesjes in marinade

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*