Zalmmousse op een amuselepel

Met deze zalmmousse die je op een amuselepel serveert, verpletter je je gasten! Weten hoe je deze zalmmousse zelf maakt? Bekijk hier het recept >

Ingrediënten zalmmousse

Voor 6 amuselepels
✓ Blikje wilde zalm (van John West is 170 gram)
✓ Naturel roomkaas (100 gram)
✓ Scheutje verse slagroom
✓ 2 augurken
✓ Snufje paprikapoeder, kappertjes & bieslook ter garnering

Bereiding zalmmousse

Deze zalmmousse is erg gemakkelijk om te maken, alleen de graatjes uit de wilde zalm halen kost redelijk veel tijd. Het handigste vind ik om de zalm in een klein zeefje te doen en vanuit daar de graatjes eruit te pikken. Zodra je het grootste deel van de graatjes eruit hebt gehaald, doe je de wilde zalm in een kommetje. Om de zalmmousse vervolgens romig te maken, voeg je naturel roomkaas en verse slagroom toe en meng je het geheel door elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om de verse roomkaas en de verse slagroom te vervangen door mayonaise in deze zalmmousse, afhankelijk van wat je zelf lekker vindt. Snijd vervolgens de augurkjes en voeg deze samen met de paprikapoeder toe aan deze mousse. Schep de mousse op de lepels en garneer met de kappertjes en bieslook. Deze amuse is lekker om te serveren als amuse voor het voor- en hoofdgerecht, of als voorgerecht met wat brood.

Summary
recipe image
Recipe Name
zalmmousse
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*