Zalmburger

zalmburger

Onlangs heb ik m’n eerste glutenvrije zalmburger gemaakt en die smaakte echt (h)eerlijk! Lees snel verder voor het recept >

Ingrediënten zalmburger

Voor ongeveer 2 – 3 burgers
✓ 2 zalmfilets
✓ 2 eetlepels teffmeel
✓ scheutje (glutenvrije) sojasaus
✓ handje verse munt
✓ 1 à 2 teentjes knoflook
✓ handje verse bieslook
✓ scheutje citroensap

Bereiding glutenvrije zalmburger

Onlangs heb ik te horen gekregen dat ik intolerant ben voor een aantal allergenen, waaronder gluten. Om ervoor te zorgen dat de zalmburger wel de juiste structuur krijgt, gebruik ik teffmeel en glutenvrije sojasaus om de juiste structuur te krijgen. Uiteraard kan je dit ook vervangen met gewone sojasaus of ketjap en paneermeel.

Gebruik een foodprocessor om de zalm te ‘pureren’. Voeg hierbij de overige ingrediënten (citroensap, knoflook, bieslook, sojasaus en snijd de munt en bieslook fijn) en meng het tot een ‘deegbal’. Vervolgens kan je kleine zalmburgers maken van je mengsel. Bak de zalmburgers ongeveer 10 minuten in de pan op laag vuur (hou ze goed in de gaten, want ze kunnen aan de buitenkant snel bruin worden.

Tip: Serveer met zoete aardappel & broccoli

 

Summary
recipe image
Recipe Name
zalmburger
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*