Pittige wokschotel

Hou je van pittig eten? Dan moet je deze pittige wokschotel zeker proberen! Bekijk het recept dat ik heb gemaakt met wat restjes >

Ingrediënten pittige wokschotel

Voor 1 persoon

✓ 2 sjalotjes of uien
✓ 2 teentjes knoflook
✓ 1 tl sambal
✓ 1/2 tl Trassie Trafasi (pittige garnalenpasta)
✓ 100 gram paprika
✓ 100 gram champignons
✓ +/- 10 (chili) garnalen
✓ 60 gram (zilvervlies)rijst

 

Bereiding pittige wokschotel

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.

Allereerst maak je de woksaus: voeg de gehakte sjalotjes en knoflook samen met de sambal en trassie trafasi. Als je niet goed tegen pittig eten kan, kan je er beter iets minder in doen. Met een staafmixer blend je deze ingrediënten tot een smeuïge pasta.

Boemboe1

Verwarm olie in een wokpan en voeg de garnalen toe. Ik had chiligarnalen liggen, deze zijn gewoon te koop in de supermarkt, in het vriesvak. Voeg na 2 minuten de paprika en champignons toe en laat het geheel 2 minuutjes warm worden. Voeg vervolgens de pittige pasta toe met een scheutje water.

wok boemboe

Laat het geheel even doorkoken en proef of dat de smaak goed is. Als hij nog niet pittig genoeg is, voeg dan wat chilipeper of sambal toe. Vind je ‘m te heet? Voeg dan nog een beetje water toe.

Schep in een diep bord de rijst en voeg de wokschotel eraan toe.

Tip: Lekker om te garneren met kokosrasp voor een iets zoetere smaak

Summary
recipe image
Recipe Name
Pittige wokschotel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*