Vietnamese loempia

vietnamese loempia

Vietnamese loempia’s! Lekker, maar ze worden meestal van bladerdeeg gemaakt. Lees snel verder om deze glutenvrije variant te ontdekken! >

Ingrediënten vietnamese loempia

Voor 8 loempia’s 
✓ 8 rijstbladen
✓ 50 gram mihoen
✓ 50 gram prei
✓ 1 handvol geraspte wortel
✓ 1 handvol taugé
✓ Peper, zout, bieslook & een scheutje tamari (glutenvrije sojasaus)

Bereiding vietnamese loempia

Voor deze glutenvrije, vegetarische vietnamese loempia’s heb je slechts een paar ingredienten nodig, met als hoofdonderdeel de rijstbladen. Kook de mihoen volgens de verpakking en bak de prei totdat deze zacht wordt. Doe vervolgens mihoen, prei, geraspte wortel & taugé samen in een mengkom en meng de ingrediënten bij elkaar. Voeg vervolgens de kruiden toe om het geheel op smaak te brengen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. De rijstbladen zijn van origine hard, je moet ze dus eerst natmaken om ze te kunnen vouwen. Leg de groenten in het midden van een rijstblad en rol ze voor de helft op. Vouw vervolgens de buitenkantjes naar binnen en rol ze helemaal op. Doe dit voor alle 8 de loempia’s en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven af. Je kan er ook voor kiezen om ze met wat olie te frituren in een koekenpan.

Tip: Je kan de rijstbladen ook koud/ niet gefrituurd bakken. Zorg er dan wel voor dat alle ingrediënten binnenin gebakken zijn. Voeg eventueel garnalen toe als je graag nog wat extra’s erin wil. Serveer met chilisaus / sambal.  

Summary
recipe image
Recipe Name
vietnamese loempia
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*