Thaise curry

Thaise curry

Sinds ik door Azie heb gereisd ben ik dol op Thaise curry! Bekijk het recept hier >

Eind 2017 & begin 2018 heb ik 3 maanden gereisd door Zuid-Oost Azië. Naast het heerlijke weer en de vriendelijke bevolking ben ik ook verliefd geworden op de Aziatische keuken. Met name Thaise Curry vind ik súper lekker en ik kan er dan ook niet genoeg van krijgen. Deze Thaise curry heeft iets andere ingredienten (omdat je sommige nou eenmaal niet alles in de supermarkt kan krijgen). Lees je mee?

Deze curry  is lactosevrij en kan als basis ook glutenvrij & vegan geserveerd worden. 

Ingrediënten Thaise Curry

Voor 2 personen
✓ 1 limoen
✓ 1 stukje verse gember & kurkuma
✓ 1 à 2 groene pepers & 1 rode peper
✓ Handje gehakte limoengras óf limoengraspoeder
✓ 200 ml kokosmelk
✓ 2 teentjes knoflook
✓ 1 groene paprika
✓ 1/2 tl garnalenpasta (trassi trafassi)

Bereiding Thaise Curry

Deze curry is super simpel om te maken! Rasp de limoen en doe het schaafsel samen met gesneden gember, kurkuma, de groene pepers, limoengras (als het vers is eerst koken), knoflook & garnalenpasta in een vijzel en stamp het geheel tot een smeuïge massa. (Heb je geen vijzel, dan kan je het altijd nog pureren met een staafmixer, alleen krijg je dan een gladdere massa).

Bak in een pan met de paprika. Voeg vervolgens de currypasta toe aan de pan en de kokosmelk en voeg indien gewenst wat vissaus toe (let op: hierdoor is het gerecht NIET vegan en NIET glutenvrij) en agavesiroop (vegan) of honing om het gerecht te zoeten. Voeg tot slot wat gesneden rode pepertjes toe voor wat extra spice & laat het geheel even sudderen. Maak eventueel de currysaus wat dikker met arrowroot (glutenvrij bindmiddel).

Serveer de groene curry met rijst en top het af met wat peterselie of bieslook en wat gesneden rode pepertjes.

Tip: Heb jij deze Thaise groene curry gemaakt? Stuur een foto naar info@h-eerlijkerecepten.nl naar het resultaat of laat hieronder jouw reactie achter van het resultaat! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise curry
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*