Satéburger

Een tijdje geleden postte ik op social media een foto van een satéburger die ik had gemaakt. Bekijk hier het recept van de (h)eerlijke satéburger! >

Ingrediënten (voor 2 burgers)

Voor de hamburgers
✓ 200 gram rundergehakt
✓ Teentje knoflook
✓ Paneermeel
✓ 1 Ei
✓ Scheutje worchestershiresaus
✓ Evt. kruiden om het extra op smaak te brengen zoals paprikapoeder/komijnzaad

Voor het broodje satéburger
✓ Handvol sla (bij voorkeur rucola)
✓ Atjar
✓ Gebakken ui
✓ 2 hamburger broodjes (of Italiaanse bol.. ook érg lekker)
✓ 2 Eitjes
✓ Satésaus
Klik hier voor de ‘normale’ satésaus om zelf te maken en hier voor de gezondere versie van satésaus (lactosevrij, minder suiker, minder vet)

Bereiding satéburger

Begin met het kneden van het gehakt en doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom: het rundergehakt, teentje knoflook, paneermeel, ei, scheutje worchestershiresaus en evt. extra kruiden. Meng alles door elkaar, totdat het een stevige massa wordt. Door paneermeel toe te voegen wordt het steviger, hiermee moet je een beetje afwegen totdat je de juiste dikte gevonden hebt. Doe wat olie in een grillpan, maak hamburgervormen van het gehakt en zodra de olie heet is leg je het gehakt in de pan.

sateburger1

Zet een andere pan op het vuur zonder olie. Snijd de hamburgerbroodjes open en leg deze met de binnenkant naar beneden in de pan, zo roosteren ze lekker. (dit kan ook in een broodrooster of oven natuurlijk!). Wanneer de broodjes kort geroosterd zijn, haal je de hamburgerbroodjes uit de pan en bak je 2 eitjes in de pan. Bekleed ondertussen de broodjes met rucola en leg de gebakken eitjes op de broodjes. Vervolgens leg je de gebakken hamburger hier bovenop. Dep de atjar wat af (als het te nat is, wordt het broodje ook nat en dat is niet prettig eten) en leg deze bovenop de hamburger, samen met een lepel satésaus. Tenslotte besprenkel je de satesaus met wat gebakken uitjes, en klaar is kees!

Serveertip: lekker met kroepoek

Summary
recipe image
Recipe Name
Satéburgers
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*