Salade caprese

Lekker fris in de zomer: salade caprese. Bekijk het recept van deze (h)eerlijke salade met mozzerella, tomaat & pesto direct! >

Ingrediënten salade caprese

(Voor ongeveer 4 personen)

✓ 100 gram rucola
✓ 2 bollen buffelmozzerella
✓ 2 tomaten
✓ 1 eetlepel pesto
✓ Geroosterde pijnboompitten
✓ Peper, zout en Italiaanse kruiden
✓ Drupje crema de balsamico

 

Bereiding salade caprese

Pak een saladekom en doe de rucola in de kom. Snijd de mozzerella en tomaat in dunne plakjes en leg deze om-en-om bovenop de rucola. Maak vervolgens zelf pesto door basilicum, olie, knoflook, peper en zout, een drupje citroensap, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas moeten blenderen. De hoeveelheden en exacte recept voor zelfgemaakte pesto vind je hier. Verspreid de pesto over de salade en top af met geroosterde pijnboompitten, peper, zout en italiaanse kruiden. Besprenkel het tenslotte met wat crema de balsamico.  Klaar is je super (h)eerlijke en simpele salade.

Tip: Serveer met een stokbroodje aioli en kipspiesjes in marinade

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*