Risotto met kaas & champignons

Lekker als lunch of avondeten; risotto met kaas & champignons. Klik snel verder voor dit (h)eerlijke en gemakkelijke recept >

Ingrediënten risotto met kaas & champignons

Voor 4 personen
✓ 80 gram risotto
✓ 1 bakje kastanjechampignons
✓ 1 teentje knoflook
✓ 2 dl witte wijn
✓ Pecorinokaas
✓ (koemelkvrije) kookroom (ik gebruik de kookroom van Alpro)

Bereiding risotto met kaas & champignons

Volg je een glutenvrij dieet? Dan is deze risotto met kaas & champignons een prima recept voor jou! Risotto is namelijk niet alleen lekker, het is ook nog eens glutenvrij. Deze rijstkorrel bereid je wel wat anders voor dan andere rijstsoorten. Lees hieronder verder hoe je risotto klaarmaakt.

Doe wat (rijst)olie in de pan en pers een teentje knoflook erin. Snijd de champignons in stukjes & en bak ze 2 tot 3 minuten. Voeg vervolgens de risotto toe aan de pan en bak het geheel enkele minuten. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat op laag vuur sudderen. De witte wijn wordt nu opgenomen door de risotto. Zodra de wijn is opgenomen, voeg je steeds nog wat bouillonwater toe, totdat de rijstkorrel zacht en eetbaar is.

Roer het geheel goed door elkaar en rasp pecorino kaas boven de pan. Zelf ben ik een énorme kaasliefhebben, dus kan er voor mij niet genoeg kaas inzitten. Hou je zelf van wat minder kaas? Pas het dan aan met iets minder. Voeg vervolgens een scheutje kookroom toe en zorg dat het één massa wordt.

Tip: Serveer met wat geraspte Pecorinokaas & bieslook/peterselie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*