Qabeli Palauw

Qabeli Palauw

De Afghaanse keuken is echt (h)eerlijk en ik ga graag Afghaans uiteten. Een van mijn lievelingsrecepten, Qabeli Palauw vind je nu op deze pagina! >

Ingrediënten Qabeli Palauw

Voor 2 personen
✓ 200 gram Basmatirijst
✓ 1 grote zak spinazie (à 500 gram)
✓ 2 stukken lamsvlees
✓ 1 wortel
✓ 1 handje amandelschaafsel, pistachenoten & rozijnen
✓ Evt. kruiden zoals bieslook & peterselie

Bereiding Qabeli Palauw

Kook de rijst ongeveer 4 minuten en snijd het lamsvlees in reepjes. Schil de wortel en snijd er dunne reepjes (julienne) van met een foodprocessor of spirelli. Doe wat olie in een pan en bak de worteltjes in een paar minuten. Voeg vervolgens het lamsvlees toe en bak het vlees totdat het bijna gaar is. Bak ondertussen in een andere pan de spinazie.

Voeg daarna ongeveer 1 glas water in de pan erbij samen met een bouillonblokje en de rijst. Gaar het geheel totdat het water is opgenomen en voeg eventueel naar smaak wat kruiden toe zoals peterselie of bieslook toe. Dien het rijstgerecht op en de spinazie en garneer de rijst met amandelschaafsel, rozijnen en pistachenoten. Je Qabeli Palauw schotel is nu klaar om van te gaan smullen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Qabeli Palauw
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*