Pizzarette: Tips & Toppings

Pizzaretten is net als gourmetten; alleen dan met pizza’s! Lees op deze pagina op welke manier je deze mini-pizza’s kan beleggen! >

Pizzadeeg

Het maken van bodems kost vaak veel tijd bij het voorbereiden van een pizzarette. Ook al ben ik er niet helemaal fan van, meestal kopen we pizzadeeg in de supermarkt waar alleen nog water en ei aan hoeft toegevoegd worden. Toevallig was ik onlangs aan het shoppen bij Loods5 en zag daar pannetjes die de zelfde grootte hebben als de minipizza’s uit de pizzarette. Omdat ik zoveel mogelijk ‘natuurlijk’ probeer te eten (en omdat dit waarschijnlijk véél kneedwerk zou gaan schelen;)), besloot ik ditmaal óók een beslag te maken en dit te bakken in het minipannetje vooraf. Het recept voor deze glutenvrije, lactosevrije én koolhydraatarme bodempjes vind je binnenkort op de website! (Oja, je kan natuurlijk ook een grote pan gebruiken en er een lekkere gezonde wrap van maken)

Ingrediënten voor het pizzaretten

Tijdens het pizzaretten is het vaak lastig in te schatten wat je nodig hebt. Je wilt niet te weinig in huis hebben, maar meestal blijf je met teveel eten zitten en kom je erachter dat bepaalde ingrediënten amper worden gegeten. Het is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar voor ons werken deze hoeveelheden het beste (gebaseerd op een 6-persoonspizzarette)

✓ 2x 500 gram pastasaus. Je leest hier hoe je zelf pastasaus maakt
✓ 750 gram geraspte kaas
✓ 3 bollen mozzerella
✓ 250 gram cherrytomaatjes
✓ Potje groene olijven
✓ 250 gram champignons
✓ 1/2 paprika
✓ 1/2 ui
✓ 1 blikje ananasstukjes
✓150 gram gehakt
✓ 440 gram shaorma
✓ 160 gram kipfilet
✓ 150 gram hamblokjes
✓ 100 gram salami
✓ 100 gram chorizo
✓ 200 gram gerookte zalm
✓ 1 blikje tonijn
✓ 1 handjevol garnalen

Lekker om te garneren:

Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, aioli, pesto, rucola.

Snijd alle ingrediënten in stukjes en zet ze op tafel. Bak rauwe producten zoals de shaorma, garnalen, kipfilet en gehakt.

Mijn favoriete pizzacombinaties

Tijdens het pizzaretten kan je lekker op je bodempje doen waar jij zin in hebt. Doordat het mini-pizza’s zijn, kan je lekker afwisselen. Rode tomatensaus en geraspte kaas is meestal wel standaard om erop te doen. Lees hier mijn top 3 favoriete pizza’s.

Pizza shaorma

Shaorma is wat mij betreft áltijd een goed idee! 😉 Een pizza met tomatensaus, kaas, shaorma, paprika en champignons is de perfecte combi. Lekker om af te toppen met wat rucola (wel pas ná het bakken erop doen!)

Pizza caprese + zalm

Tomatensaus, mozzerella, zalm & pesto zijn lekker op een broodje, in een salade.. en dus ook op een pizza! Redelijk eenvoudig, maar érg lekker. lekker met wat Italiaanse kruiden eroverheen. (& ja.. wederom Rucola erop :D)

Pizza met garnalen

Garnalen zijn lekker in/op.. ALLES! 😉 Als je net als ik een shrimplover bent dan móet je dit ook proberen. Tomatensaus, mozzerella, garnalen en pesto.. super simpel maar erg lekker! Na ’t bakken in de pizzarette lekker om er wat Parmezaanse kaas overheen te strooien.

Summary
Pizzarette: Tips & Toppings
Article Name
Pizzarette: Tips & Toppings
Description
Pizzaretten is hetzelfde idee als gourmetten, alleen dan met pizza's. Ik geef je tips & toppings om de lekkerste pizza's te fabriceren.
Author

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*