Pisco Sour

Op zoek naar een feestelijk drankje of ben je uitgekeken op de ‘standaard’ cocktails? Probeer dan deze cocktail: de Peruaanse Pisco Sour! >

Ingrediënten Pisco Sour

Voor 2 glazen
✓ Blender
✓ Limoenpers
✓ 1 ei
✓ 40 ml Pisco (die kon ik overigens nergens in Nederlandse slijterijen vinden, ik heb ‘m via Drankgigant gekocht van het merk Capel)
✓ 5 eieren
✓ 3 limoenen
✓ 20 ml suikerwater
✓ Snufje kaneel
✓ 2 ijsklontjes

Bereiding Pisco Sour

Doe 2 delen suiker en een deel water in een pannetje en kook het suikerwater ongeveer 5 minuten. Zet dit pannetje weg totdat het water is afgekoeld. Breek ondertussen het eindje en scheid de eierdooier van het eiwit, je hoeft hiervoor alleen het eiwit te bewaren. Pers de 3 limoenen uit (handig om dit met een limoenpers te doen, dat scheelt je veel tijd!)  Voeg de pisco, het suikerwater, het limoensap en het eiwit toe in de blender en mix het geheel. Voeg nog 2 ijsklontjes toe en blend het geheel tot het ijs fijn is gemalen. Serveer de cocktail in de cocktailglazen met een snufje kaneel bovenop. Wacht even met serveren totdat er een schuimlaag op het drankje zit, dit ontstaat door het eiwit.

Lekker om te serveren met de kerstdagen bij de borrel! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pisco sour
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*