Pasteitjes met ragout

Pasteitjes met ragout: (h)eerlijk om te serveren tijdens Kerst of Pasen! Deze pasteitjes zijn gevuld met een ragout van kip & champignons >

Ingrediënten pasteitjes

(voor ongeveer 4 pasteitjes)

✓Kippenbouillon
✓ 4 kleine kipfilets
✓ Champignons
✓ 40 gram boter
✓ Bindmiddel (bloem of de iets ‘betere versie’ arrowroot)
✓ Peper en zout
✓ Citroensap
✓ Pasteitjes om te serveren

 

Bereiding pasteitjes

Breng een grote pan water aan de kook met 2 bouillonblokjes (3L water ongeveer). Zodra het water begint te koken, voeg de kipfilets in het geheel toe. Haal de kipfilets uit het water zodra deze gaar zijn, en bewaar de bouillon. Laat de kip afkoelen en snijd deze vervolgens in kleine stukjes.

gekookte_kip

Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een pannetje. Pak een ander pannetje en doe hierin de boter, het bindmiddel en het bouillonwater. Begin rustig aan te schudden met alles, afhankelijk van hoeveel je wil en de gewenste dikte wil bereiken, voeg je bouillon (verdunnen) of bindmiddel (verdikken) toe. Voeg aan dit mengsel het citroensap en peper en zout toe om het geheel op smaak te brengen.

Zodra het mengsel een dikke massa is geworden (je moet er wel nog doorheen kunnen roeren, voeg je de kip in stukjes toe en de champignons aan de ragout toe.

Het lekkerste is om de ragout een nachtje te laten staan, zodat alle smaken goed erin kunnen trekken. Bij het serveren bak je de pasteitjes af zoals is aangegeven op de verpakking. Zodra deze warm zijn snijd je het hoedje eruit, de pasteitjes worden gevuld met ragout (en eroverheen) en je maakt het geheel af met het ‘hoedje’ er bovenop. Eet smakelijk! 🙂

ragout1

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasteitjes met ragout
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*