Pastasalade voor de barbecue

In mijn reeks over barbecuerecepten heb ik deze week een (h)eerlijk recept voor een pastasalade bij de barbecue! Bekijk ‘m hier >

Ingrediënten

(Voor ongeveer 4 personen)

✓ 4oo gram penne
✓ 2 eetlepels groene pesto (zie hier het recept voor zelfgemaakte pesto)
✓ bakje cherrytomaatjes
✓ 150 gram rucola
✓ handje pijnboompitjes

 

Bereiding pastasalade

Om de pastasalade te maken, kook je de penne zoals beschreven staat op de verpakking en laat deze helemaal afkoelen. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een pan, zonder olie. Zodra de pijnboompitten donkergekleurd zijn (niet zwart!) haal je het pannetje van het vuur af. Doe vervolgens de penne in een kom en voeg hierbij de 2 eetlepels pesto.

Halveer de cherrytomaatjes en voeg dit samen met de rucola erbij in de pasta kom. Roer het geheel door elkaar en top vervolgens af met de geroosterde pijnboompitjes. Zet je salade een aantal uur in de koelkast en serveer het bij de barbecue!

Tip: Serveer met een stokbroodje aioli en kipspiesjes in marinade

Summary
recipe image
Recipe Name
pastasalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*