Pasta pesto

Op zoek naar het originele recept van pasta pesto? Zoek niet verder! Je vindt het recept van deze pasta hier >

Ingrediënten pasta pesto

voor 2 personen

✓ 150 – 200 gram pasta (ik gebruikte penne)
✓ 2 Teentjes knoflook
✓ Gehalveerde cherrytomaatjes
✓ 2 Kipfilets
✓ Pesto (lees hier hoe je die zelf maakt)
✓ Evt. koffiemelk
✓ Pijnboompitten
✓ Parmezaanse kaas

 

Bereiding pasta pesto

Snijd de kip in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kommetje samen met een lepel pesto en een uitgeperst teentje knoflook. Op deze manier kan de pesto lekker in de kip intrekken.

Pasta_pesto4

Kook vervolgens de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Doe een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook.

<Pasta_pesto2

Wanneer de pan verhit is, voeg de kipblokjes toe. Wanneer de kipblokjes bijna gaar zijn, voeg je de cherrytomaatjes toe. Verhit deze ingredienten totdat de cherrytomaatjes slap worden.

Pasta_pesto

Wanneer de pasta gekookt is, giet deze af en voeg deze toe aan de pan met kip en tomaatjes. Voeg vervolgens 1 tot 2 lepeltjes pesto erbij en verwarm het geheel. Om de saus romiger te maken kun je slagroom of kookroom gebruiken, ik gebruik meestal een scheutje koffiemelk, prima vervanger en altijd aanwezig!

Pasta_pesto3

Om een lekkere bite te geven aan de pasta, rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie, tot dat ze bruin zijn. Voeg deze als laatste toe en je gerecht is klaar om te serveren! Lekker om te bestrooien met Parmezaanse kaas en eventueel rucola.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*