Nasi recept

Dit nasi recept is super gemakkelijk om te maken en smaakt (h)eerlijk! Lees hier hoe je deze nasi binnen een handomdraai serveert >

Ingrediënten nasi recept

Voor 2 personen
✓ 200 gram zilvervliesrijst
✓ bakje hamblokjes
✓ 2 eitjes
✓ 2 kipfilets
✓ Prei, wortel & taugé (nasigroenten)
✓ 2 sjalotjes
✓ 2 teentjes knoflook
✓ 1 tl sambal
✓ 1/2 tl trassi trafassi
✓ Snufje komijn-, kerrie- en paprikapoeder
✓ Augurken, atjar, gebakken uitjes & kroepoek ter garnering

Bereiding nasi recept

Breng in een steelpannetje water aan de kook en voeg hier de rijst aan toe. Ondertussen snijd je de sjalotjes en teentjes knoflook en doe je deze in een bakje. Voeg hier de sambal en trassi trafassi aan toe. Trassi trafassi is een pittige garnalenpasta die mede de basis is voor je boemboe. Blender het geheel en zet een wokpan op het vuur. Bak de boemboe 2 minuten in de pan en voeg er dan de kipfilet aantoe, gesneden in stukjes.

Zodra de kip gaar is, voeg je de nasigroenten & hamblokjes toe aan het mengsel en bak deze enkele minuten mee. Ondertussen is de rijst gaar en voeg je deze toe aan het mengsel. Voeg wat komijnkruiden, kerrie & paprikapoeder toe en verwarm het geheel. Bak ondertussen 2 eitjes in een pan. Serveer de nasi met het eitje, de hamblokjes, wat augurken, atjar, gebakken uitjes & kroepoek. Smakelijk!

Tip: Voeg zelfgemaakte satésaus toe aan het gerecht

Summary
recipe image
Recipe Name
Nasi recept
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*