Mexicaanse paprika

Een variant op de Mexicaanse wrap: de Mexicaanse paprika! Lekker spicy en gezond, bekijk het recept hier >

Ingrediënten Mexicaanse Paprika

(voor 2 personen)

Voor de gevulde mexicaanse paprika’s
✓ 2 rode paprika’s
✓ 300 gram rundergehakt
✓ 1 blikje mais
✓ 1 tomaat (gesneden in blokjes)
✓ Klein potje bruine bonen
✓ 1 blikje tomatenpuree
✓ 1 tl Komijnkruiden, knoflookpoeder
✓ Mexicaanse gehaktkruiden, peper en zout
✓ Evt. parmezaanse kaas om te gratineren

Voor de guacamole
✓ 1 avocado
✓ Paar druppels citroensap
✓ 1 tomaat in kleine stukjes
✓ Peper en zout
✓ Evt. parmezaanse kaas om te gratineren

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem de 2 paprika’s en snijd ze vanaf de bovenkant open in een rondje. Haal voorzichtig alle zaden eruit en zorg dat de paprika’s schoon zijn vanbinnen.

2. Pak het gehakt en strooi alle kruiden eroverheen. Pak een pan en doe er olijfolie, de geperste knoflook en hak een pepertje fijn. Bak dit 2 minuten mee en doe het gekruide gehakt in de pan. Bak het gehakt rul en voeg de tomatenpuree, mais en bruine bonen toe.

3. Laat het geheel even een paar minuutjes sudderen, voeg peper en zout toe en zet de paprika’s in een ovenschaal. Vul de paprika’s met het gehakt mengsel en zet de gevulde paprika’s voor 25 minuten in de oven. (hou je van écht pittig, voeg dan nog wat chilipoeder toe aan het gehaktmengsel)

4. Terwijl de paprika’s in de oven zijn, maak je de guacamole. Prak de avocado tot dat er een gladde massa ontstaat. Voeg hieraan toe een paar druppels citroensap, gesneden blokjes tomaat, peper en zout en eventueel een mespuntje sambal en roer het geheel door elkaar.

Haal de Mexicaanse paprika’s uit de oven zodra ze klaar zijn en aanvallen maar! 🙂

Tip: Serveer de Mexicaanse paprika’s met guacamole en bestrooi na het serveren met Parmezaanse kaas.

Lekker met rijst. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Mexicaanse paprika
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*