Mama’s zigeunersaus

Het volgende recept heb ik van mijn moeder, zij maakt altijd heerlijke zigeunersaus. Bekijk snel het (h)eerlijke recepten >

Ingrediënten zigeunersaus

(Portie voor avondeten, 2 – 4 personen)

✓ Halve rode paprika
✓ Halve groene paprika
✓ Halve ui
✓ Vlees bouillonblokje
✓ 0,2L water
✓ Blikje tomatenpuree

 

Bereiding zigeunersaus

Snijd de paprika en ui en bak het kort in olie in een pannetje. Voor iets meer smaak kan je eventueel een klein teentje knoflook toevoegen.

Voeg vervolgens het water, de tomatenpuree en het bouillonblokje toe en roer het door op laag vuur. Wanneer de saus iets te dik is, voeg water toe. Wanneer de saus te dun is, voeg allesbinder (of arrowroot, gebruik ik altijd, de gezondere versie!) toe en klaar is je saus!

zigeunersaus1

Tip: Serveer de saus over een zelfgemaakte schnitzel of hamburger. 

Bekijk hier de zelfgemaakte kipschnitzels!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mama's zigeunersaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*