Limoentaart (glutenvrij, lactosevrij & mogelijk vegan!)

limoentaart

Deze taart kan je aan iedereen serveren, is gemakkelijk te maken en super lekker! Bekijk hier het recept vor de (h)eerlijke limoentaart >

Ingrediënten limoentaart

Voor 1 klein taartje (bakvorm doorsnede 12 cm, 4-6 stukjes)
✓ 250 ml kokosmelk
✓ 1 limoen
✓ 1 gelatine blad (of agar-agar voor de veganistische variant)
✓ Scheutje vanille extract
✓ 4 Dadels
✓ 1 handje Cashewnoten & walnoten
✓ Kokosolie
✓ Kokosrasp ter garnering

Bereiding limoentaart

Week de dadels in lauwwarm water voor een aantal minuten. Voeg walnoten, cashewnoten en een eetlepel kokosolie toe. Blend de noten en ontpit de dadels. Voeg de dadels ook toe aan de mix en blend kort zodat het één massa wordt.

Doe een stukje bakpapier in de springvorm en verspreid de notenmix over de bodem. Leg de springvorm met de bodem in de diepvries.

Pak een gelatineblad (of gebruik agar-agar voor de vegan limoentaart) en week deze in water. Doe vervolgens kokosmelk in een mixkom en voeg er een scheutje vanille extract aan toe. Snijd de limoen doormidden en voeg het sap toe aan de kokosmelk. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de kokosmelk. Blend het geheel en verdeel het kokos-limoenmengsel over de bodem. Zet de taart terug in de diepvries en laat het enkele uren opstijven.

Rasp voor het serveren wat limoenschil over de taart en serveer met nog wat kokosrasp. Smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*