Kokosyoghurt

kokosyoghurt

Kokosyoghurt: super lekker, plantaardig & ideaal voor mensen met een lactose allergie of intolerantie. Bekijk het recept hier >

Ingrediënten kokosyoghurt

Voor 1 weckpot
✓ 1 pakje kokossanten
✓ 2 probiotica capsules
✓ vanille extract
✓ evt. honing, fruit & noten om te garneren

Bereiding Kokosyoghurt

Kokosyoghurt is heel erg eenvoudig om te maken, het enige waar je veel van nodig hebt is tijd. Je vraagt je misschien af waar je probiotica voor nodig hebt. Dat is om de yoghurt te fermenteren. Fermenteren is een techniek waarbij je schimmels & bacteriën toevoegt aan ingrediënten waardoor je voedsel zuur wordt. Probiotica zijn goede darmbacteriën en zorgen voor dit fermentatieproces.

Breng ongeveer 350 ml water aan de kook samen met 1 pakje kokos santen (verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Schenk het kokende water over de kokos santen en laat het een kwartiertje weken. Na het kwartier is het water en de kokos opgelost en kan je het door elkaar roeren. Voeg 2 capsules probiotica toe (alleen de poeder in het midden, niet de capsules zelf) en meng het geheel weer door elkaar. Doe de kokosyoghurt in progress in een weckpot en sluit deze af. Zet de weckpot vervolgens 24 uur op een warme plek (ik vind de verwarming het beste werken, maar in de zomer zou ik ‘m in de zon zetten). Schud af en toe de weckpot op en neer en zet ‘m vervolgens nog 24 uur in de koelkast. Na in totaal 48 uur is je kokosyogurt klaar!

Let op: waarschijnlijk is de smaak een beetje zuur, vanwege het fermentatieproces. Een beetje honing, zoet fruit zoals aardbeien of andere bosvruchten en wat honing zijn geen overbodige luxe. Voeg evt. walnoten/amandelen toe aan je yoghurt en je hebt een (h)eerlijk ontbijtje/tussendoortje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*