Kip met serranoham in tomatensaus

Sinds ik 5 maanden in Valencia heb gewoond vanwege stage, ben ik helemaal gek van Spaanse hammen, met name Ibérico en Serranoham. Hoewel de Nederlandse hammen niet kunnen tippen aan de échte Spaanse, kan ik het toch niet laten om af en toe de ham in huis te halen. Daarom heb ik een lekker gerecht voor jullie waarbij Serranoham wordt gebruikt.

Ingrediënten kip met serranoham in tomatensaus

voor 2 personen

✓ 2 kipfilets
✓ 4 plakjes serranoham
✓ Tomatensaus (lees hier hoe je die zelf kan maken)
✓ Optioneel: Kaas ter garnering (bijv. Mozzerella of Parmezaanse kaas)

 

Bereiding kip met serranoham in tomatensaus

Verwarm de oven voor op 185 graden. Maak de kip schoon en wikkel per kipfilet 2 plakjes ham er omheen, zodat de kip helemaal bedekt is.

IMG_6447

Leg de kipfilets in een ovenschaal en bedek deze met tomatensaus. Het lekkerste is natuurlijk om deze saus zelf te maken, kijk hier hoe je dat doet.

IMG_6448

Vervolgens kan je de schotel nog garneren met kaas. Zelf vind ik parmezaanse kaas heel lekker, maar ga je voor gezond, kies dan mozzerella. Plaats de schotel 35-40 minuten in de oven (Bekijk ook even of de kip van binnen gaar is). En aanvallen maar! 🙂

Tip: Lekker met (volkoren) spaghetti en groenten zoals courgette

Summary
recipe image
Recipe Name
Kip met serranoham en tomatensaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*