Italiaanse risotto met zeevruchten

Gek op de Italiaanse keuken én zeevruchten? Bekijk snel het recept voor deze Italiaanse Risotto met zeevruchten >

Ingrediënten Italiaanse risotto

Voor 2 personen
✓ 1 Rode ui
✓ 1 teentje knoflook
✓ 50 gram zeevruchten (ik heb gekozen voor alleen garnalen)
✓ 1 tomaat
✓ 20 ml droge witte wijn
✓ 120 gram risotto
✓ 1 Buisje Saffraan
✓ Parmezaanse kaas
✓ Bieslook

Bereiding Italiaanse Risotto

Doe wat olijfolie in een wokpan en pers de knoflook erin. Zodra dit warm is, voeg je de garnalen toe en bak je ze gaar. Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes. Haal de garnalen uit de pan zodra ze gaar zijn en voeg de ui toe en bak deze 2 minuten aan. Voeg daarna de risotto toe en bak deze ook 2 minuten aan. Vervolgens voeg je de wijn toe en laat je het geheel sudderen totdat de wijn helemaal is opgenomen is in de risotto (op laag vuur, af en toe tussendoor roeren). Hou je niet van alcohol? Je kan de wijn ook vervangen door water.

Snijd de tomaat in partjes en zodra de wijn helemaal is opgenomen door de risotto voeg je de saffraan en tomaat toe aan de risotto. Voeg daarna een scheut Parmezaanse kaas toe en voeg tot slot serveer je de risotto met de garnalen en garneer je het geheel met bieslook. Je Italiaanse Risotto is nu klaar om gegeten te worden!

Tip: Naast garnalen kan je evt. no coquilles of mosselen toevoegen aan de risotto 

Summary
recipe image
Recipe Name
Italiaanse risotto met zeevruchten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*