Indiase Curry

indiase curry

Ben jij net als ik gek op spicy eten en de Aziatische keuken? Bekijk dan snel het recept van deze Indiase Curry >

Ingrediënten Indiase Curry

Voor 2 – 4 personen

✓ 6 Roma tomaten
✓ 1 ui
✓ 3 knoflook teentjes
✓ 2 rode pepers (afhankelijk hoe goed je tegen pittig kan)
✓ 400 ml kokosmelk (of afwegen tegen de pittigheid)
✓ 1 eetlepel ghee
✓ 2 tl agavesiroop + optioneel vissaus (niet glutenvrij & niet vegan)
✓ Rode + groene paprika
✓ Kruiden: Gember, komijn, basilicum
✓ Tomatenpuree
✓ Groenten om bij te serveren zoals sperzieboontjes & broccoli

 

Bereiding Indiase Curry

Pak een wokpan en smelt hierin de ghee samen met de rode pepers & knoflook en snijd ondertussen de paprika in lange repen en tomaat en ui in kleine blokjes. Bak het een paar minuten aan en voeg de tomatenblokjes en ui toe. Zodra de tomaten en ui zacht zijn, voeg je de kokosmelk toe met alle kruiden. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat het geheel een tijdje pruttelen op het fornuis.

De basis voor je Indiase curry is nu al klaar, simpel he? Voeg nu voor een gevulde curry de paprika toe. Het is ook lekker om hier nog andere groenten aan toe te voegen zoals pompoen en wortel, afhankelijk van het seizoen. Je kan het nog op smaak brengen met wat vissaus (niet glutenvrij) en agavesiroop.

Dien het geheel op met gekookte rijst en bijvoorbeeld broccoli of sperzieboontjes.

Tip: Serveer er kabeljauw bij als je geen vega variant wil! 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*