Homemade rode pastasaus

Verse tomatensaus, veel beter dan uit potjes! Het simpele maar h-eerlijke recept vind je op deze pagina >

Ingrediënten rode pastasaus

voor 2 personen

✓ (roma) tomaten
✓ 1 teentje knoflook
✓ Tomatenpuree
✓ Oregano, basilicum of andere kruiden naar smaak

 

Bereiding rode tomatensaus

Allereerst dien je de tomaten te ontvellen. Vaak wordt gezegd dat er beter voor tomaten uit blik gekozen kan worden omdat deze meer smaak zouden geven, maar ik vind gewone tomaten genoeg smaak geven. De tomaten ontvel je door aan de bovenkant een kruisje erin te zetten met een mes. Roma tomaten lenen zich hier het beste voor, maar ‘gewone’ tomaten kunnen ook prima.

Breng een pan water aan de kook en doe de tomaten erin. Laat ze ongeveer 2 minuten koken en haal ze eruit. Laat de tomaten schrikken met koud water en het vel kan er zo gemakkelijk afgehaald worden.

Ontvelde_tomaten

Zet en wokpan op het vuur en doe hierin de olie en een teentje geperste knoflook. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes en doe deze erbij in de pan. Laat de tomaten een tijdje op laag vuur doorkoken.

IMG_6445

Voeg vervolgens een blikje tomatenpuree bij de saus en laat het wederom doorkoken. Het is trouwens niet erg als er nog stukjes tomaat in zitten, persoonlijk vind ik dat wel lekker. Wanneer de saus redelijk smeuïg is, kunnen er kruiden naar smaak toegevoegd worden zoals oregano of basilicum.

Klaar is je saus! Oja, en nu je deze hebt geproefd.. wil je toch nooit meer terug naar de kant -en klare sauzen?! 😉

pastasaus

Serveertip: Lekker over spaghetti, penne of andere pastasoorten.

Voeg eventueel gehakt of groenten zoals champignon, courgette of paprika toe aan de saus. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Rode tomatensaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*