Glutenvrije pannenkoek

glutenvrije pannenkoek

Een glutenvrije pannenkoek zonder ei, een hele opgave! Bekijk het recept voor deze (h)eerlijke pannenkoekjes hier  >

Ingrediënten glutenvrije pannenkoek

Voor ongeveer 4 pannenkoeken
✓ 40 gram teffmeel
✓ 40 gram boekweitmeel
✓ 20 gram amandelmeel
✓ Flinke scheut amandelmelk
✓ 1 tl vanille extract
✓ evt. aardbeien / kokosbloesemsuiker ter garnering

Bereiding glutenvrije pannenkoek

Onlangs heb ik te horen gekregen dat ik intolerant ben voor een aantal allergenen, waaronder gluten, koemelk, eieren en pinda’s. Het maakt het niet heel gemakkelijk dat ik geen enkele vorm van gluten mag eten en tevens geen ei kan gebruiken. Ei wordt vaak als bindmiddel gebruikt en lijkt dan ook bijna essentieel in deze glutenvrije pannenkoek. Alleen boekweitmeel vind ik niet heel lekker smaken, maar gelukkig heb ik met deze combinatie een lekkere, glutenvrije pannenkoek zónder ei kunnen maken. Het teffmeel is namelijk vrij stug en bindt goed. (Ook lekker om door je yoghurt of melk te doen, dan wordt het een soort van glutenvrije brinta pap.

Meng het teffmeel, boekweitmeel en amandelmeel samen met het vanille extract door elkaar. Schenk vervolgens de amandelmelk erbij en mix het geheel door elkaar. Pas wanneer je een hele vloeibare massa hebt, is het mengsel dun genoeg omdat de pannenkoeken anders te dun worden. Verhit wat (kokos)olie in een pannetje en bak de pannenkoekjes dun in de pan. Lekker om te garneren met aardbeien, honing of kokosbloesesuiker! 🙂

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Glutenvrije pannenkoek
Published On
Preparation Time
Cook Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*