Gezonde nasi

De Oosterse keuken is super lekker! Met deze gezonde nasi vervang je de rijst door bloemkool. Lees snel verder voor deze schotel boordevol groenten >

Ingrediënten gezonde nasi

Voor 1 portie (+/-4 personen)
✓ 1 grote bloemkool
✓ 2 sjalotjes
✓ 3 teentjes knoflook
✓ 2 theelepels sambal
✓ 1 mespuntje trassi trafasie
✓ 500 gram kipilet/varkensilet
✓ Bakje hamblokjes
✓ 200 gram prei
✓ 4 eieren
✓ 200 ml amandelmelk
✓ 2 eetlepels amandelpasta
✓ 1 eetlepel coconut aminos óf ketjap manis
✓ evt. augurk / gebakken uitjes om te garneren

Bereiding gezonde nasi

Je vraagt je misschien af waar de rijst in dit gerecht is. De reden dat dit gerecht gezonde nasi heet, is omdat we de bloemkool als rijst gebruiken. Van bloemkool kan je namelijk rijstkorrels maken door te raspen (kost veel werk) of door een foodprocessor te gebruiken (zoals ik doe, aanrader ;)). De bloemkoolkorrels maak je met rauwe bloemkool.

Nadat je de rijstkorrels van bloemkool hebt gemaakt, snijd je de sjalotjes. Doe de sjalotjes, sambal en 2 teentjes knoflook in een bakje en pureer ze met een staafmixer of dressingbeker met je foodprocessor. Deze dressing is je boemboe, en gebruik je als basis voor je nasi.

Zet vervolgens een wokpan op het vuur en laat de boemboe hierin opwarmen. Voeg vervolgens hieraan je kip- of varkensvleesblokjes aantoe totdat ze gaar zijn. Voeg daarna de gesneden prei en hamblokjes toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg tot slot de bloemkool toe en laat het geheel warm worden.

Het is lekker om gezonde satésaus te maken. Hiervoor voeg je het andere teentje knoflook, 1 theelepel sambal, de amandelmelk, coconut aminos (of ketjap manis) en amandelpasta toe in een pannetje en warm je het op. Om de saus wat te zoeten kan je eventueel wat honing toevoegen. Het uitgebreide recept van de gezonde satésaus vind je hier.

Vlak voordat alles warm is, bak je een gewoon eitje of omelet in de pan voor iedere persoon. Serveer vervolgens de gezonde nasi, de satésaus en de eitjes.

Tip: garneer het geheel met gebakken uitjes/augurk.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gezonde nasi
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*