Gezonde champignonsaus

Lekker bij schnitzel of een hamburger en óók nog eens  lactosevrijminder suiker en minder vet! Bekijk hier het recept voor deze gezonde champignonsaus >

Ingrediënten gezonde champignonsaus

✓ 100 ml koksmelk
✓ half bakje champignons
✓ 2 sjalotjes
✓ 2 teentjes knoflook
✓ 1/2 chilipeper
✓ peterselie

 

Bereiding gezondere champignonsaus

Snijd de champignons in plakjes de sjalotjes in kleine stukjes, verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze ook in kleine stukjes. Doe olie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Zodra de pan warm is, voeg je de sjalotjes en chilipeper toe. Bak deze ongeveer 2 minuten zacht. Vervolgens voeg je de champignons toe en deze bak je zo’n 5 minuten mee, totdat ze zacht zijn.

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat het geheel op laag vuur 10 minuten inkoken. Waarschijnlijk is het niet nodig om de champignonsaus te verdikken. Mocht de saus toch te dun zijn, kan je het verdikken met arrowroot. Is de saus teveel opgelost? Voeg dan nog een beetje kokosmelk toe. Roer vlak voor het serveren van de gezondere champignonsaus een beetje (verse) peterselie er doorheen.

Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van alle nieuwtjes
rondom (h)eerlijke recepten!
*
Summary
Recipe Name
gezondere champignonsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*