Gevulde pastaschelpen

Gek op pasta en op ovenschotels? Probeer dan eens deze (h)eerlijke gevulde pastaschelpen, gevuld met ricotta en spinazie! Bekijk ’t recept hier >

Ingrediënten gevulde pastaschelpen

(voor 4 personen)

✓ +/- 16 Pastaschelpen (4 per persoon)
✓ 500 Gram verse spinazie
✓ 250 Ricotta
✓ 2 Eieren
✓1 Eetlepel fijngehakte munt
✓ Scheut parmezaanse kaas
✓ 1 Bol mozzerella
✓ 250 ml tomatensaus

Bereiding gevulde pastaschelpen

Haal de steeltjes van de spinazie af en laat deze slinken in een pan met olie.

pasta1

Pak een kom en vul deze met de ricotta, eieren, munt, parmezaanse kaas en fijngesneden spinazie.

Pasta3

Verwarm de oven voor op 185 graden. Meng de ingrediënten met een tot een beslag en vul de vervolgens de schelpen met een theelepel.

Pasta2

Leg de schelpen in een ovenschotel en bedek deze met tomatensaus. Het lekkerste is natuurlijk een verse tomatensaus, je leest hier hoe je deze maakt. Rasp de mozzerella over de ovenschotel en breng deze op smaak met pepr en zout. Zet de ovenschotel in de oven en zet deze voor ongeveer 45 inuten in de oven.

Tip: In plaats van pastaschelpen kan je ook cannelloni gebruiken 

Tip: Serveer eventueel met verse pesto na opdienen van de schotel.  

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde pastaschelpen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*