Garnalen in zoetzure saus

Een zoetzure saus uit een fles, maar zelf gemaakt! Gemaakt in een handomdraai & super lekker! Bekijk het snel het recept hier.

Ingrediënten garnalen in zoetzure saus

(1 portie)

✓ 5 – 10 black tiger garnalen
✓ 2 roma tomaten
✓ 1/2 ui
✓ 1 rood pepertje
✓ 2 teentjes knoflook
✓ 1 scheutje natuurazijn
✓ 1 scheutje honing

 

 

Garnalen in zoetzure saus maken

Hoe kan iemand nou niet van garnalen houden? Het is toch onmogelijk om daar NIET van te houden?! Omdat ik glutenintolerant ben, vermijd ik liever de flessen met zoetzure saus. Vaak bevat dit een bindmiddel met tarwe. Maar ook als je zelf wilt weten wat er precies in je eten zit en alleen wilt werken met pure ingrediënten, dan raad ik aan dat je dit recept maakt. (En eerlijk? Het smaakt veel beter dan de saus uit de supermarkt!)

Verhit een pan met wat olie en pers de knoflook & snijd het rode pepertje. Ik houd van standje “smaakpapillen-wegbranden”, maar als je niet van pittig eten houdt, kan je er ook minder in doen of het pepertje weglaten. Voeg de peper en de knoflook toe in de pan en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak deze mee.

Snijd ondertussen de halve ui en 2 tomaten in kleine stukjes. Voeg het toe in de pan en bak het een paar minuten mee. Voeg vervolgens de natuurazijn, tomatenpuree en honing toe aan de pan. Is de saus te dik? Voeg dan wat water toe. Te dun? Dan kan je iets meer tomatenpuree toevoegen of binden met maizena of arrowroot (glutenvrij).

Laat het even staan en je kan de garnalen in zoetzure saus serveren met bijvoorbeeld gewokte rijst! Houd je niet van garnalen? Kies dan voor kip of ga voor een vega versie door alleen de saus te maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*