Aioli (uit eigen keuken)

Geen aioli uit een pakje maar zelf aioli maken? Bekijk hier het recept voor deze aioli bij stokbrood, de barbecue of hapjes >

Ingrediënten aioli

✓ 2 el mayonaise (afhankelijk van hoeveel je wil maken, kan je altijd nog aanpassen)
✓ 2 teentjes knoflook
✓ limoen
✓ 1 tl sambal
✓ Peper en zout

Bereiding aioli

Rasp de schil van de limoen en bewaar de rasp. Snijd de limoen doormidden en pers de teentjes knoflook uit. Doe de mayonaise in een kommetje en voeg hieraan toe de uitgeperste knoflook. Voeg de limoenrasp toe en knijp wat limoensap uit. Voeg vervolgens het lepeltje sambal & snufje peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. Vind je de saus te sterk? Voeg dan wat extra mayonaise toe. Vind je de aioli te flauw? Voeg dan nog wat extra knoflook(poeder) toe. Voor de echte spicy tongues: voeg nog wat extra sambal toe.

Tip: (H)eerlijk bij kipspiesjes in marinade of als saus bij je pizzarette

Summary
recipe image
Recipe Name
Aioli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*